maandag 8 maart 2010

Spelen in de zandbak van de 23-archiefdingen.nl wiki

Vanavond even de diverse onderdelen en de PBwiki tour doorgenomen. Dit is een uitleg in zeven stappen. In de ontdekoefeningen kun je entries toevoegen aan de 23-archiefdingen wiki. Wat de wiki aantrekkelijk maakt is dat gebruikers geen verstand hoeven te hebben van HTML om content toe te voegen, oude versies van een document kunnen altijd weer worden opgehaald en hersteld. Bij ons op het werk zijn diverse wiki's op het intranet geplaatst en worden deze wiki's gebruikt om kennisuitwisseling tussen medewerkers te bevorderen. Voorbeelden van wiki's die binnen ons werk worden gebruikt zijn kennismanagement, gezondheidszorg enzovoort.

Visie op WEB 2.0

WEB 2.0 biedt online applicaties waar meerdere mensen gelijktijdig aan kunnen werken. Een Wiki, zoals Wikipedia is een voorbeeld van een online applicatie.
Sinds kort zijn wij op het werk bezig om een eigen Wiki te maken voor ons team om zo met elkaar meer informatie te delen en waar mogelijk uit te breiden. Publicaties die al geplaatst zijn op de Wiki zijn een handleiding, dossiersjablonen, regelgeving enzovoort.
Er zijn websites waar je online allemaal dingen met elkaar kunt delen.
Alles gebeurt online: informatie delen, samenwerken enzovoort.
Websites die gerekend worden tot WEB 2.0 zijn Twitter, Facebook (sociale platforms) enzovoort. Tijdens de HMDI opleiding die ik volg wordt er zeker aandacht aan geschonken en probeer ik mij naast de te volgen modules op de hoogte te blijven van de verwachtingen en veranderingen binnen WEB 2.0.