zaterdag 6 maart 2010

Maak je leven eenvoudiger met RSS

In de opdracht 4 van de site 23-archiefdingen wordt aandacht geschonken aan RSS en hoe hier mee om te gaan. Na de tekst doorgenomen te hebben ben ik aan de slag gegaan om een en ander uit te proberen.
Ik ben met I Google aan de slag gegaan om een eigen startpagina te maken met diverse RSS feeds om enigszins een idee te krijgen hoe het eruit kwam te zien.
Door mij zijn de volgende feeds toegevoegd: Erfgoed Nederland, NOS en Archiefforum.
Het is in mijn ogen gebruikersvriendelijk daar het eenvoudig is om feeds toe te voegen en te verwijderen. Over het resultaat en indeling van de eigen startpagina kan ik zeggen dat nu ik er mee gewerkt heb, ik nog wel een en ander van de feeds zal aanpassen danwel aanvullen met nieuwe interessegebieden.

Starten van de weblog 6 maart 2010

Voor de module "Informatie zoeken en vinden" van de opleiding HMDI dient een weblog te worden aangemaakt en van de website 23-archiefdingen.nl diverse onderdelen te worden uitgewerkt. Ik heb weinig ervaring en kennis van het maken van een weblog en hoop door de diverse onderdelen uit te werken hier meer kennis op te doen. Ik laat me dan ook rondleiden door de diverse onderdelen en hoop naar afloop dat dit iets is wat ik ook daadwerkelijk leuk vind en meer gebruik van ga maken.